Logo.png

Winkelmandje is leeg

De regels van de kunst

Meer dan 4 latten

Het werk van een lijstenmaker situeert zich op twee niveaus, namelijk de binnen- en buitenkant van de kader. De technische aspecten van ons beroep worden nogal eens over het hoofd gezien. Veelal denkt men dat een kader enkel bestaat uit vier latten, al dan niet met een beschermend glas ervoor.
Nochtans is de onzichtbare binnenkant evenzeer, zo niet belangrijker dan de buitenkant.

De regels van de kunst

Vakkundige bescherming

Bij lijstenmaker Debeuckelaere wordt alles in eigen atelier vakkundig opgespannen of gekleefd en vervolgens stofdicht afgesloten. Rond sommige tekeningen, naaiwerken, foto’s… doet men een passe-partout. Dit om het werk te beschermen tegen afdrukken op het glas of indrukken van naaidraadjes. De breedte, dikte en kleur worden aangepast aan het werk. Een passe-partout geeft meer ruimte aan uw tekening, foto, ets… Hierdoor komt uw werk beter tot zijn recht.

Eigen atelier

Advies

Inspiratie

Wenst u een lijst op maat? Wij helpen u graag verder!

Voor het maken van kaders op maat stelt een goede lijstenmaker steeds een aantal vragen. In welke ruimte komt de kader? Is uw interieur klassiek of modern ingericht? Welke kleur heeft de muur? Welke sfeer wilt u scheppen? Welke accenten probeert u te onderstrepen? Pas wanneer deze vragen goed beantwoord zijn, begint het eigenlijke vakmanschap van de lijstenmaker.