Logo_1399x0_LOW

Koningsstraat 4 *  8800 Rumbeke
T +32 (0)470 480 930

OPENINGSUREN  Uitsluitend op afspraak.

 

 

Winkelmandje is leeg

De regels van de kunst

Meer dan 4 latten

Het werk van een lijstenmaker situeert zich op twee niveaus, namelijk de binnen- en buitenkant van de kader. De technische aspecten van ons beroep worden nogal eens over het hoofd gezien. Veelal denkt men dat een kader enkel bestaat uit vier latten, al dan niet met een beschermend glas ervoor.
Nochtans is de onzichtbare binnenkant evenzeer, zo niet belangrijker dan de buitenkant.

De regels van de kunst

Vakkundige bescherming

Bij ons staat het behoud van de integriteit van elk kunstwerk centraal. Daarom maken wij uitsluitend gebruik van zuurvrije materialen. Onze benadering van inlijsten is volledig non-agressief, zonder het gebruik van schadelijke lijmen of materialen. Dit zorgt ervoor dat het kunstwerk altijd kan worden teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat, waardoor de waarde ervan behouden blijft en eventuele restauraties in de toekomst mogelijk zijn.

Een strakke presentatie is cruciaal voor de visuele impact van het kunstwerk. Daarom spannen we het papier met precisie en vakmanschap, waarbij we streven naar een strakke presentatie die de esthetiek van het kunstwerk versterkt.

Of het nu gaat om zeefdrukken, etsen, lithografie├źn, aquagravures of tekeningen, elk stuk wordt met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor detail behandeld. Onze toewijding aan het behoud van de kunst en de presentatie ervan resulteert in een omlijsting die niet alleen de schoonheid van het werk benadrukt, maar ook de waarde ervan voor nu en in de toekomst behoudt.

Eigen atelier

Advies

Inspiratie

Wenst u een lijst op maat? Wij helpen u graag verder!

Voor het maken van kaders op maat stelt een goede lijstenmaker steeds een aantal vragen. In welke ruimte komt de kader? Is uw interieur klassiek of modern ingericht? Welke kleur heeft de muur? Welke sfeer wilt u scheppen? Welke accenten probeert u te onderstrepen? Pas wanneer deze vragen goed beantwoord zijn, begint het eigenlijke vakmanschap van de lijstenmaker.