Logo_1399x0_LOW

Koningsstraat 4 *  8800 Rumbeke
T +32 51 20 62 84

OPENINGSUREN  Uitsluitend op afspraak.

 

 

Winkelmandje is leeg

De regels van de kunst

Meer dan 4 latten

Het werk van een lijstenmaker situeert zich op twee niveaus, namelijk de binnen- en buitenkant van de kader. De technische aspecten van ons beroep worden nogal eens over het hoofd gezien. Veelal denkt men dat een kader enkel bestaat uit vier latten, al dan niet met een beschermend glas ervoor.
Nochtans is de onzichtbare binnenkant evenzeer, zo niet belangrijker dan de buitenkant.

De regels van de kunst

Vakkundige bescherming

Om een waardevermindering te voorkomen kleeft uw lijstenmaker Debeuckelaere nooit de kunstwerken volledig vast. Opspannen van borduurwerken doet men recht op de geweven draad. Rond sommige tekeningen, naaiwerken, foto’s… plaatst men een passe-partout. Dit om het werk te beschermen tegen afdrukken op het glas of indrukken van naaidraadjes. De ingelijste werken die van een glas voorzien zijn sluit men altijd stofdicht af. Uw Lijstenmaker weet hoe de beste bescherming te garanderen.

Eigen atelier

Advies

Inspiratie

Wenst u een lijst op maat? Wij helpen u graag verder!

Voor het maken van kaders op maat stelt een goede lijstenmaker steeds een aantal vragen. In welke ruimte komt de kader? Is uw interieur klassiek of modern ingericht? Welke kleur heeft de muur? Welke sfeer wilt u scheppen? Welke accenten probeert u te onderstrepen? Pas wanneer deze vragen goed beantwoord zijn, begint het eigenlijke vakmanschap van de lijstenmaker.